Nemci poludeli za električnim automobilima

Izvor: B92, 04.Dec.2020, 18:46

Nemci "poludeli" za električnim automobilima

Prodaja automobila na struju porasla je u novembru za 523% u odnosu na isti mesec 2019.

Nemci su u periodu januar-septembar ukupno kupili 98.370 električnih automobila, saopšitio je Schmidt Automotive Research.

A onda su samo u novembru pazarili 28.965 vozila na struju, uz rast od 523 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

Jedan od razloga za sve veću popularnost električnih automobila u Nemačkoj su izdašne državne subvencije koje dostižu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 9.000 evra po vozilu.

Nemačka sad ima dvostruko više električnih automobila na putevima od Norveške, koja je i dalje na prvom mestu u Evropi ako se gleda broj automobila na struju po glavi stanovnika, izveštava Autonews Europe.

Nemci pokazuju sve više naklonosti prema ovom tipu vozila i zato što su njihovi najveći proizvođači automobila, poput Volkswagena, Audija, Mercedesa i BMW-a u poslednjih godinu dana izbacili na tržište više modela sa električnim pogonom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nijemci "raspamećeni" za električnim automobilima

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2020

Prodaja automobila na struju porasla je u novembru za 523% u odnosu na isti mesec 2019.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.