Nema zime za Miloša Velikog: Modernizovana mehanizacija za čišćenje auto-puta VIDEO

Izvor: B92, 30.Okt.2019, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema zime za "Miloša Velikog": Modernizovana mehanizacija za čišćenje auto-puta VIDEO

Zima na auto-putu Miloš Veliki, biće dočekana spremno, poručuju iz Puteva Srbije.

Na tri punkta biće raspoređeno 12 kamiona i loši vremenski uslovi neće iznenaditi putare. Zimska služba kreće sa radom 01. novembra i trajaće do 31. marta.



"Od Obrenovca do Preljine ima 103 km. Punktovi su u Ubu, Ljigu i Takovu. Po četiri kamiona na svakom punktu, to je po četvrtom najvećem stepenu pripravnosti, a po potrebi imamo i da ubacimo dva grejdera i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unimag"
, rekao je Milunović za agenciju RINA.

Prema njegovim rečima režim održavanja auto - puta je svakako drugačiji od lokalnih, jer se radi o saobraćajnici od izuzetne važnost i veći je nivo i stepen pripravnosti, a mehanizacija modernija.



"Čistači su sa većim noževima nego za obične puteve. Posipači su novi sa bunkerima sa strane i može da se koristi i kalcijum hlorid. Ovo sredstvo je u tečnom stanju i deluje na većim minusevima"
, istakao je Milunović.

Pored mehanizacije za već otvorenu deonicu auto-puta, spremne su mašine i za čišćenje deonice od Surčina do Obrenovca čije otvaranje je planirano u decembru.



"Spremno je pet kamiona, jer ništa se ne prepušta slučaju. Pre početka svake zimske sezone vrši se i obuka ljudstva, a kako se širi obim posla povećava se i broj radnika"
, rekao je Milunović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Miloš Veliki spreman za zimu, obezbeđena moderna mehanizacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2019

Na tri punkta na novoizgrađenom auto-putu Miloš Veliki tokom zime biće raspoređeno 12 kamiona, a spremna je i modernizovana mehanizacija za čišćenje snega, kažu iz Puteva Srbije...Kako prenosi portal Glas zapadne Srbije, zimska služba kreće sa radom 1. novembra i trajaće do 31. marta...Šef...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.