Nećemo praviti automobile na metar

Izvor: B92, 04.Jan.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nećemo praviti automobile na metar"

Mazdini budući modeli međusobno će se razlikovati po dizajnu.

Japanski proizvođač neće podleći vladajućem trendu u auto-industriji prema kome svi modeli jedne marke liče kao jaje jajetu, a razlikuju se samo po dimenzijama, potvrdio je šef dizajna kompanije Mazda Evropa, Jo Stenuit.

"Svaki naš novi automobil koji stigne na tržište biće jasno prepoznatljiv kao Mazdin model, ali će se takođe jasno razlikovati od bilo koje druge Mazde", kaže Stenuit. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Osim ove dizajnerske filozofije, iz Mazde najavljuju i da ostaju posvećeni motorima sa unutrašnjim sagorevanjem uprkos nadolazećoj elektrifikaciji u globalnoj auto-industriji.

U fokusu će u narednim godinama i dalje biti benzinci i dizelaši, ali će se intezivno raditi na smanjenju emisije CO2 i drugih štetnih gasova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.