Nakon vozačke, uvodi se i digitalna saobraćajna dozvola

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2024, 22:50

Nakon vozačke, uvodi se i digitalna saobraćajna dozvola

Radi se na tome...

Umesto klasičnih dozvola, dovoljno je da sa sobom imate pametni telefon. Saobraćajna dozvola je često izvor problema. Ako jedan automobil vozi više ljudi, mora se prenositi iz ruke u ruku, jer ako se ostavi u automobilu postoji rizik da osiguranje ne isplati štetu u slučaju krađe vozila. Međutim, Austrijanci su na taj problem stavili tačku.

Uz aplikaciju ePasports, građani Austrije sada mogu jednostavno, bezbedno i digitalno prikazati podatke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz saobraćajne dozvole motornog vozila registrovanog na njihovo ime u Austriji na svom pametnom telefonu. Na taj način možete dokazati izvršnoj vlasti da je vaše vozilo uredno registrovano u toj zemlji.

Nakon zaustavljanja od strane saobraćajca, generišete QR kod putem smartfona koji važi ograničeno vreme. Osoba koja kontroliše vašu dozvolu zatim skenira ovaj QR kod i može da proveri sve potrebne informacije na svom uređaju.

Digitalni sertifikat o registraciji vozila u Austriji može da se koristi zajedno sa digitalnom vozačkom dozvolom ili samostalno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.