Najveća opasnost po vozače - suvozači

Izvor: Autoportal.rs, 17.Okt.2014, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveća opasnost po vozače - suvozači

Ako ste mislili da najveći broj nezgoda u saobraćaju izazivaju pijanstvo, pušenje, umor, pospanost, korišćenje mobilnog telefona ili nešto tome slično, prevarili ste se. Najveća opasnost po vozača jestu upravo oni najbliži njemu.

Osiguravajuća kuća "Admiral" iz Velike Britanije, tačnije iz Velsa, sprovela je istraživanje koje je trebalo da pokaže koji su najčešći uzroci zbog kojih vozači prave greške u saobraćaju. Na iznenađenje mnogih to nisu alkohol, >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << cigarete, mobilni telefoni ili umor i pospanost.

Ispostavilo se da su po vozače najopasniji suvozači. Svaki treći vozač je priznao da je barem jednom imao otvoren verbalni sukob sa svojim suvozačem zbog kojeg je napravio ozbiljnu grešku u vožnji.

Bilo da pored sebe vozite devojku, drugaricu, druga, roditelje ili pola familije, komšije, poznanike, sva je prilika da će pre ili kasnije doći do rasprave koja utiče na vozača da izgubio fokus sa puta i načini grešku ili previd.

Vozače, njih 35%, najviše nerviraju komentari, uglavnom negativni, na njihovu vožnju. Na drugom mestu su oni koji podignu noge na instrument tablu kao da je nihov krevet. Oko 15% vozača tvrdi da su barem jednom bili toliko ljuti na svoje saputnike da su zaustavili automobil i neterali ih da izađu, da ne kažemo izbacili ih iz auta.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.