Najprodavaniji automobili na svetu u 2022. godini

Izvor: AutoBlog, 23.Jan.2023, 08:34

Najprodavaniji automobili na svetu u 2022. godini

Protekla godina je na automobilskim tržištima širom sveta obeležena velikim zastojima, nedostatkom automobila ali i inflacijom i značajnim rastom cena. To je izazvalo slabije rezultate, ali primetni su i neki znakovi oporavka. Magazin Motor1.com je objavio detaljnu analizu prodaje novih automobila širom sveta. Tako je Kina i dalje najveće svetsko automobilsko tržište, te je prošle godine bilo prilično dobro s obzirom na globalne izazove. Količina prodatih automobila je tako porasla za 2 odsto na ukupno 26,86 miliona automobila, u odnosu na 2021. godinu. Ovaj rezultat je čak i bolji nego u 2019. godini, pre dolaska pandemije. Veliki deo rasta je podstaknut električnim vozilima, koja imaju snažan podsticaj od strane centralne...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Zahtjevi za azil u EU-u narasli su na gotovo milion u 2022.

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2023

BRISEL - Ukupno 923.991 zahtjeva za azil registrovano je u 27 država članica EU 2022. godine, što predstavlja povećanje od 46.5 odsto u odnosu na 2021. godinu, prema podacima Evropske komisije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.