Najnoviji opoziv Mercedesa u Srbiji uključuje i njegov najprodavaniji model

Izvor: B92, 11.Mar.2021, 22:25

Najnoviji opoziv Mercedesa u Srbiji uključuje i njegov najprodavaniji model

Sporni su određeni primerci modela C klase, ali i najlukusznije Mercedesove limuzine – S klase.

Mercedes je na portalu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije objavio da povlači određene modele zbog potencijalnih problema i kvarova, što je uobičajena praksa nemačkog proizvođača u ovakvim slučajevima.

Naime, kako su za B92.net nedavno objasnili u kompaniji Star Import, koja je generalni distributer vozila Mercedes-Benz u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reaguje se u skladu sa procedurama propisanim od strane tog proizvođača, ali i sa zakonima Republike Srbije.

Najnoviji opoziv obuhvata tri zasebna potencijalna problema. Za vlasnike Mercedesovih vozila u Srbiji verovatno je najbitiniji onaj koji uključuje C klasu, najprodavaniji model nemačkog brenda.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva, problem se tiče kablova upravljačke jedinice električnog servo upravljača.

Usled mogućeg oštećenja svežnja kablova u postupku proizvodnje moguće je da dođe do prodora vlage u njega, ali i u samu upravljačku jedinicu, što bi u krajnjem slučaju moglo da uzrokuje gubitak elektro-servo asistencije upravljača, čime se povećava rizik od nezgode.

Opozivom su obuhvaćeni primerci modela Mercedes C klase i Mercedes GLC, kao i električnog SUV-a EQC, a reč je o vozilima proizvedenim između 11. decembra 2019. i 18. maja 2020. godine.

"Vlasnici spornih vozila u našoj zemlji biće obavešteni da su njihovi automobili obuhvaćeni opozivom, na uobičajen način, preko ovlašćenih servisnih partnera", kažu u kompaniji Star Import.

"Ukoliko su u nedoumici, vlasnici pomenutih modela mogu da direktno kontaktiraju najbliži ovlašćeni servis Mercedesa kako bi proverili da li je njihovo vozilo obuhvaćeno opozivom".

Inače, pored ovog, objavljena su još dva opoziva. U jednom je reč o Mercedesu S klase, i to automobilima koja su proizvedena između 22. jula i 21. decembra 2020. godine, dok su drugim obuhvaćeni primerci komercijalnog vozila Mercedes Sprinter, izrađenim u periodu od 10. januara do 1. oktobra 2020. godine.

Više informacija o sva tri opoziva možete pronaći na portalu Ministarstva, a ukoliko niste sigurni da li je njima obuhvaćeno i vaše vozilo, možete se obratiti nekom od ovlašćenih servisa u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VELIKI ŠOK! Najnoviji opoziv Mercedesa u Srbiji uključuje i njegov najprodavaniji model

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2021, 01:08

Sporni su određeni primerci modela C klase, ali i najlukusznije Mercedesove limuzine – S klase...Mercedes je na portalu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije objavio da povlači određene modele zbog potencijalnih problema i kvarova, što je uobičajena praksa nemačkog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.