Najbezbedniji i najopasniji putevi u Evropi rangirani su NA OVAJ NAČIN radi bezbednosti vozača

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 15:02

Najbezbedniji i najopasniji putevi u Evropi rangirani su NA OVAJ NAČIN radi bezbednosti vozača

Vozači koji razmišljaju o odlasku u inostranstvo sopstvenim automobilom ili da sednu za volan iznajmljenog, upozoreni su da provere lokalne zakone o sigurnosti kako bi izbegli incidente.

Sa mnogim vozačima koji planiraju gde će ići na odmor ove godine, turistička kompanija Vignettesvitzerland.com podelila je najbezbednije i najopasnije lokacije za vožnju širom Evrope.

Iako je često brže leteti do strane destinacije, neki turisti vole da na put krenu sopstvenim automobilom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bi uštedeli novac ili iznajme vozilo da bi stigli do udaljenih atrakcija.

Međutim, M. E. Vijnmalen, izvršni direktor Vignettesvitzerland.com, upozorio je da vozači koji razmišljaju da sednu za volan u inostranstvu uvek prvo treba da provere uslove na putu kako bi izbegli novčane kazne i nesreće.

Oni su savetovali: - S obzirom na to koliko je Evropa povezana i koliko je lako putovati iz jedne zemlje u drugu, važno je da budete upoznati sa uslovima vožnje u svakoj zemlji u koju putujete. Mnogi faktori mogu da utiču na ove uslove, kao što su kvalitet puta, zakoni o vožnji ili čak promene u ograničenjima brzine koje mogu da utiču na rizik iako samo postojite na putu.

Koristeći podatke Evropskog saveta za bezbednost saobraćaja o žrtvama i poginulim na putevima, Vignettesvitzerland.com je otkrio da Norveška ima najbezbednije puteve u Evropi.

Prema podacima kompanije, tokom 2022. godine bilo je 21,38 smrtnih slučajeva na putu na milion stanovnika, što je pad od 26,48 odsto za deset godina.

Uprkos hladnoj klimi, Skandinavija generalno ima posebno dobre puteve i sigurne vozače, pri čemu je Švedska druga, Danska četvrta, a Finska osma na listi.

Deset zemalja u Evropi sa najbezbednijim putevima (smrti na milion u 2022.):

Međutim, dok mnoge popularne turističke destinacije imaju posebno bezbedne puteve, Vignettesveden.com upozorava da vozači koji posećuju neke zemlje u Evropi treba da budu oprezni za volanom.

Prema podacima, Rumunija ima najopasnije puteve na kontinentu, sa 85,81 smrtnih slučajeva na putevima na milion stanovnika tokom 2022.

Druge istočnoevropske zemlje, uključujući Bugarsku, Letoniju i Poljsku, takođe su imale visoke brojke, kao i destinacije u južnoj Evropi, kao što su Portugal i Grčka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.