Nadvožnjak odneo krov autobusa, preko trideset povređenih putnika

Izvor: Autoportal.rs, 28.Jul.2015, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadvožnjak odneo krov autobusa, preko trideset povređenih putnika

Na nadvožnjacima sa razlogom stoji obaveštenje o ograničenju po pitanju visine vozila koja mogu proći ispod. Vozač autobusa koji je napravio lošu procenu odgovoran je za tridesetak povređenih studenata.

Studenti iz Španije koji su krenuli na put u Amsterdam doživeli su nesreću u  Francuskoj, u predgrađu grada Lil, kada je vozač njihovog autobusa loše procenio gabarite svog vozila.

Vozač očito nije zna tačnu visinu autobusa, inače >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << radi se o dabldekeru, jer je pokušao da prođe ispod nadvožnjaka na kojem jasno stoji oznaka da je visine 2.6 metara. Autobus je bio previsok i krov vozila je otkinut.

U nesreći je povređeno ukupno 34 putnika. Šestoro putnika je zadobilo teške povrede  dok je 28 putnika lakše povređeno. Svi su zbrinuti u obližnjoj bolnici.

Vozač je odmah priveden i saslušan u policiji. Rekao je da je bio uveren da autobus može proći ali teško da će mu to pomoći da izbegne ozbiljnu kaznu.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.