NOVO POSKUPLJENJE: Nećete verovati koliko NOVCA traže auto-škole za OBUKE VOZAČA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 18:58

NOVO POSKUPLJENJE: Nećete verovati koliko NOVCA traže auto-škole za OBUKE VOZAČA

Neke ne zanima kvalitet.

Pojedine auto-škole u Srbiji podigle su cene obuke za sve vozačke kategorije, pa se trenutno one kreću od 60.000 do 100.000 dinara! Međutim, do kraja godine se najavljuje novo poskupljenje, pa bi tada obuka mogla koštati čak 130.000 dinara.

Minimalna cena obuke nije menjana od 2012. godine, a tada je iznosila oko 50.000 dinara. Međutim, sada je došlo do poskupljenja.

Trenutno su cene od 60.000 do 100.000 dinara, a ako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << želimo kvalitetnu obuku, ona mora koštati bar 130.000. Cenu mora da definiše država, mora da se izbaci "fušeraj" iz obuke, ona mora biti kvalitetna. Određena je minimalna cena 2012. godine, koje se škole moraju pridržavati, a od tada je sve poskupelo.

Mora se promeniti minimalna cena obuke, jer su problem i auto-škole koje ne zanima kvalitet obuke.

Ovako je izgledala obuka pre oktobra 2011. godine:

Kako danas izgleda obuka vozača:

Škole koje žele kvalitetniju obuku prate te troškove, ali one ne mogu to dovoljno da urade, jer ih sputavaju auto-škole koje ne zanima kvalitet, već samo da upišu što više kandidata, zato spuštaju cene. One su povećale cenu obuka za kategorije A, B i C, tako da sad koštaju i preko 90.000 dinara.

Određene auto-škole nude kompletnu cenu ispod 75.000. Savetujemo da potvrdite šta je uključeno u cenu. Svakako mora se obratiti pažnja i da budete oprezni, jer ova cena ne odgovara tržišnoj. Svi smo svedoci poskupljenja robe i usluga, te moramo i ovde da se zapitamo kako auto-škola može da nudi cenu od pre 10 godina i to je faktički poslovanje u minus.

Auto-škole su svesne da je cena od 90.000 velika, zato povremeno nude različite akcije, te cena može biti niža.

Često su skuplje auto-škole s kvalitetnijom obukom primorane da spuštaju cenu, baš zbog onih auto-škola što nude cenu ispod održive. Trenutno ne vidimo da se sprema novi talas poskupljenja, ali, nažalost, trend je takav da bi do kraja godine obuka ipak mogla da poskupi još do nekih 120.000. Ono što spasava situaciju jeste što obuku možete platiti na šest ili 12 rata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.