NOVI TREND U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI: Jedan proizvođač će vam platiti ako se automobil pokvari

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2023, 07:39

NOVI TREND U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI: Jedan proizvođač će vam platiti ako se automobil pokvari

Prema novom pravilniku, korisnici će dobiti nadoknadu na osnovu vrste problema sa kojima su se suočili.

Kako bi obezbedio zadovoljstvo kupaca, vijetnamski proizvođač automobila VinFast nudi novčane podsticaje vlasnicima koji imaju problem sa vozilom.

Reč je o relativno mladom proizvođaču električnih automobila koji brzo širi svoju mrežu i koji je nedavno uveo program nadoknade za kupce u SAD-u i Kanadi.

Manje neprijatnosti na novom modelu VF 8, jedinom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji se trenutno nudi u SAD-u, biće nagrađene sa 100 dolara, dok će problemi koji onemoguće vožnju automobila rezultirati nadoknadom od 300 dolara. Pored toga, ukoliko popravke traju duže od tri dana, vlasnici će dobiti 100 dolara za svaki dodatni dan dok je njihov automobil u servisu.

VinFastov program nadoknade je počeo 15. juna u SAD-u i Kanadi i nastaviće se na neodređeno vreme. Kupci mogu i da dobiju nadoknadu za više problema odjednom, a kompanija će proceniti probleme tokom dijagnostike vozila. Detalji za druga tržišta još se čekaju, a nije poznato da li će kupci dobiti vaučere za usluge ili će biti isplaćeni u gotovini.

Sa cenom od 46.000 dolara, VF 8 je krosover srednje veličine sličan Tesli Model Y. Osnovni model ima dva motora sa 349 konjskih snaga i procenjenim dometom od 420 kilometara sa svojom baterijom od 87,7 kWh. Treba napomenuti i da ovo vijetnamsko električno vozilo dolazi sa 10-godišnjom garancijom.

Da li će se ovaj VinFastov program proširiti i na ostala tržišta i da li će ga prihvatiti i ostali proizvođači kako bi privukli kupce, ostaje da se vidi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.