NOVI SAOBRAĆAJNI ZNAK: Postavljen je na PEŠAČKIM PRELAZIMA, kad ga uočite budite posebno oprezni

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 19:28

NOVI SAOBRAĆAJNI ZNAK: Postavljen je na PEŠAČKIM PRELAZIMA, kad ga uočite budite posebno oprezni

Nećete verovati šta predstavlja.

U poslednje vreme se sve više novih saobraćajnih znakova javlja, bilo da je zbog nepažnje vozača, ili pak pešaka, a nekad i oba. Tako je nastao i saobraćajni znak koji upozorava na - alkoholičare.

U rumunskom gradu Pecice postavljeni su novi saobraćajni znakovi koji prikazuju čoveka u puzećem položaju sa flašom u ruci ispod koga stoji natpis "Pijani ljudi prelaze".

Znakovi su postavljeni u delovima grada gde se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nalaze barovi, klubovi i restorani, a gradonačelnik Pecice Peter Antal izjavio je da je inicijativa postavljanja ovih znakova pokrenuta zbog niza saobraćajnih nesreća izazvanih u alkoholisanom stanju ljudi.

Iako je optužen da je ovim potezom svoje stanovnike grada nazvao pijanicama, Antal smatra da će novi znakovi doneti pozitivne rezultate i smanjiti broj saobraćajnih nesreća.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.