NOĆNA MORA SVAKOG VLASNIKA : Kako sačuvati vašeg ljubimca od KRAĐE

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2019, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOĆNA MORA SVAKOG VLASNIKA : Kako sačuvati vašeg ljubimca od KRAĐE

Nije važna cena svi se boje krađe...

Automobilska mafija je neizbežan deo našeg života, a većina automobila nije adekvatno osigurana zbog ekonomske situacije u zemlji.

Ne možemo se previše uzdati ni u organe reda, jer se istrage o krađi automobila retko završavaju u korist oštećenog.

Stoga su vlasnici uglavnom prepušteni sami sebi, nekoliko je načina na koje možete da umanjite mogućnost krađe vašeg ljubimca, ali naravno ne garantuje 100% sigurnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Najbolja opcija je svakako obezbeđeno garažno mesto, koje u današnje vreme, posebno u velikom gradu nije nimalo ekonomična varijanta, ali je sigurno povoljnije od gubitka nekoliko hiljada evra vrednog vozila.

Tu su i skoro pa neizbežni alarmi, kojih ima u nebrojenim oblicima i cenama koje se kreću od "samo" 100 pa do nekoliko hiljada evra.

Ako ništa, alarm će vas sprečiti bar od glavobolje zvane "sitna krađa" gde zbog radija ili neke zaboravljene stvari na sedištu često strada staklo na vratima.

Treći oblik zaštite vozila je mehanička blokada, zaključavanje volana, haube, pedala i menjača.

Svi ovo oblici zaštite nisu nezaobilazni, ali će većinu lopova naterati da preskoče vaš autmobil jer će im biti potrebno više vremenea da ga ukradu nego neki koji nema nikakvu vrstu zaštite.

Nije zgoreg savet i da se izbegne parkiranje automobila u zamračenim, neosvetljenim i zabačenim parking mestima.

Šta vi možete da uradite:

Sistemi protiv krađe:

S kim imamo posla:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.