NOĆNA MORA NA POLAGANJU VOŽNJE: Evo zašto je popadalo VIŠE OD POLOVINE kandidata

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 19:42

NOĆNA MORA NA POLAGANJU VOŽNJE: Evo zašto je popadalo VIŠE OD POLOVINE kandidata

Ovaj manevar neki nikad ne nauče.

Više od 50 odsto Britanaca je prošle godina palo na vozačkom ispitu, što je neverovatan i zabrinjavajući podatak za zemlju koja ima milione automobila. Najveći problem prilikom polaganja im predstavlja paralelno parkiranje.

Više od 1,5 miliona vozača je tokom 2022. polagalo vozački ispit u Velikoj Britaniji, a samo 48,9 odsto ga je i položilo! Portal Scrap Car Comparison istražio je zašto vozači najčešće padaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na vozačkim ispitima i sa kojim manevrima se najviše bore. Stručnjaci pomenutog sajta analizirali su podatke Gugl pretrage i utvrdili da je paralelno parkiranje najviše smetalo vozačima.

Šta najviše muči vozače?

Podaci ukazuju da se svake godine u Velikoj Britaniji izvrši više od 81.000 pretraga za pomoć pri paralelnom (bočnom) parkiranju. Ovaj metod je takođe poznat kao jedan od najtežih za savladavanje za mnoge ljude koji uče da voze.

Nakon paralelnog parkiranja sledi uparkiravanje (gotovo 60.000 godišnjih pretraga) te hitno zaustavljanje u nuždi (preko 26.000 pretraga).

Na četvrtom mestu je skretanje na putu, a 18.000 ljudi pokušalo je da sazna kako da skrene vozilo na putu koji je preuzak za polukružno skretanje. Konačno, na petom mestu je vožnja u rikverc sa nešto manje od 4.000 pretraga svake godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.