NIJE SVUDA ISTO: Razlike u ceni NISU MALE, evo koliko košta lekarsko uverenje za POLAGANJE VOŽNJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 08:49

NIJE SVUDA ISTO: Razlike u ceni NISU MALE, evo koliko košta lekarsko uverenje za POLAGANJE VOŽNJE

A neophodan je.

Ovaj pregled se naplaćuje, a budući vozaći bi trebali da se dobro raspitaju gde da izvade uverenje s obzirom na to da se cena istog razlikuje u domovima zdravlja.

Lekarski pregled koji je neophodan za izdavanje rešenja, u ovom slučaju vozačke dozvole, podrazumeva posetu četiri lekara - oftalmologu, neuropsihijatru, psihologu i specijalisti medicine rada, koji na kraju daje zaključak o obavljenim pretragama.

Ovo važi za vozačku dozvolu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << A i B kategorije, ukoliko ste kandidat za C, D i E kategoriju, pored navedenog neophodno je i da se uradi krvna slika.

Do 2006. godine postojao je jedinstven cenovnik preventivnih pregleda i usluga iz oblasti medicine rada za ceo Beograd, ali je ukinut. Domovi zdravlja sada sami formiraju cene. Postoji u pravni odbor te ustanove koji odlučuje da li će taj cenovnik biti usvojen.

Takođe cene se razlikuju u odnosu na to da li je u pitanju lekarsko uverenje za kandidate koji polažu za motor i automobi (A i B kategorija) ili za vozače viših kategorija (kamioni, autobusi, mašine).

Najpovoljnije je trenutno nabaviti lekarsko uverenje u Domu zdravlja Savski Venac gde mu je cena 2.000 dinara i Dom zdravlja Novi Beograd gde isti košta 2.093 dinara.

Skuplje od ovih cena, a jeftinije od većine Domova Zdravlja lekarsko uverenje se može nabaviti u Domu zdravlja Palilula za 2.360, u Domu zdravlja Rakovica za 2.470 dinara, a isto ovoliko košta i u Domu zdravlja Vračar.

U sledećim domovima zdravlja cena lekarskog pregleda iznosi 2.500 dinara:

Dom zdravlja Zemun

Dom zdravlja Stari grad

Dom zdravlja Voždovac

Dom zdrravlja Čukarica

Dom za zdravstvenu zaštitu studenata

Ovi pregledi se inače završavaju vrlo brzo. Pregled kod oftalmologa traje nekih pola sata, kod neuropsihijatra 10 minuta, kod lekara opšte prakse između 5 i 10 minuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.