NIJE SVE TAKO CRNO: Poznato je koliko su rasle cene polovnjaka od 2019. godine do danas

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2023, 18:03

NIJE SVE TAKO CRNO: Poznato je koliko su rasle cene polovnjaka od 2019. godine do danas

To su nalazi nedavnog istraživanja iSeeCars.

U proseku su cene polovnih automobila porasle 47,7 posto od 2019. godine. Barem tako javljaju iz SAD-a. Kilometraža je takođe porasla, pri čemu većina vozila ima 46 posto više kilometara na brojačniku nego isti modeli pre četiri godine. Dakle, kupcima su na izbor stavljeni skuplji automobili s više pređenih kilometara.

To su nalazi nedavnog istraživanja iSeeCars, popularnog sajta koji pruža podatke i smernice o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kupovini polovnih vozila. Prema rezultatima, popularni automobili poput Honde Civic ili Toyote RAV4 danas su skuplji 41, odnosno 46 posto nego 2019. godine. Veliki pick-upovi poput Forda F-150, Chevrolet Silverada i Rama 1500 skuplji su od 30 do 50 posto u istom periodu.

Prosečna cena polovnog automobila porasla je s 23.351 USD na 34.491 USD za četiri godine. Za izradu studije, ISeeCars je analizirao više od 10,8 miliona polovnih vozila starih od jedne do pet godina. Podsetimo, od 2019. godine do danas mnogo toga nam se dogodilo, koronavirus, nedostatak čipova, inflacija, rat u Ukrajini…

Nije sve tako crno. Naime, cene polovnih automobila ove godine su pale. U zasebnoj studiji, iSeeCars je utvrdio da su ukupne cene pale 4,7 posto od septembra 2022. do marta 2023. i 8,7 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.