NEVEROVATNO: Za ovaj kamionet kažu da je prava atrakcija

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2019, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNO: Za ovaj kamionet kažu da je prava atrakcija

Reč je o električnom kamionetu...

Policija Dubaija namerava da u svoj vozni park uvrsti Teslin električni kamionet, koji će uglavnom patrolirati u turističkim četvrtima.

Zaljubljenici u automobile već dugo zavide policajcima u Dubaiju na njihovom voznom parku. Ovaj grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima poznat je po skupcenim supersportskim i luksuznim automobilima u kojima patroliraju pripadnici organa reda.

Među brojnim modelima koji su ofarbani u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << boje policijskih vozila su i takvi biseri auto-industrije kao što su Porsche 918 Spyder, Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Lamborghini Aventador, Audi R8, da pomenemo samo neke. Iako svi ovi automobili imaju fantastične performanse, njihov zadatak ipak nije da jurcaju za onima koji prekrše zakon u Dubaiju – već da impresioniraju turiste koji opsedaju ovaj grad.

Vlasti u Dubaiju ne propuštaju priliku da za svoju policiju nabave nove atraktivne automobile koji se pojave na tržištu, a Teslin električni kamionet kontroverznog izgleda svakako spada u tu grupu vozila.

U intervjuu za Arabian Business, jedan od šefova policije otkrio je da će se Tesla Cybertruck pridružiti voznom parku i da će patrolirati u oblastima sa velikim brojem turista.

Policija Dubaija je na Tviteru takođe postavila render Cybertrucka u bojama karakterističnim za tu službu:

شرطة دبي - 2020 - Dubai Police #CyberTruck pic.twitter.com/V9rMPLgjS4

— Dubai Policeشرطة دبي (@DubaiPoliceHQ) November 26, 2019

Iako je u objavi Cybertruck najavljen za 2020. godinu, to neće biti moguće, jer će proizvodnja početi tek 2021.

Nije otkriveno koju koju verziju kamioneta će odabrati u Dubaiju, ali pretpostavlja se da će se ići na top model sa tri elektromotora koji 0-60 milja na sat (0-96 km/h) ubrzava za svega 2,9 s i nudi autonomiju od preko 800 km.

Kako je najavio Ilon Mask na premijeri Cybertrucka, cena ove varijante iznosiće 69.900 dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.