NEVEROVATNO: Vozio 120 km/h sa ćopavcem, izazvao udes na auto-putu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2023, 20:36

NEVEROVATNO: Vozio 120 km/h sa "ćopavcem", izazvao udes na auto-putu (VIDEO)

Preporuka je da ne idete brže od 80 km/h.

Rezervni točak trebalo bi da vam služi samo da se polako dovezete do obližnjeg servisa u slučaju nezgode, ali čak i tada morate da budete oprezni.

Ako imate automobil novije generacije, najverovatnije imate rezervni točak manjih dimenzija (popularni "ćopavac"), ili čak samo set za brzi popravak probušene gume.

Vozači koji imaju manje rezervne točkove, međutim, moraju znati kako da ih pravilno koriste. Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što standardni točak zamenite manjim rezervnim, automobil možete voziti "normalno", ali ne dugo i nikako ne brzo.

Preporuka je da ne idete brže od 80 km/h, i da ne vozite duže od 80 kilometara. Posebno bi trebalo da budete oprezni ako se manji rezervni točak nalazi napred, jer je u tom slučaju izložen većem opterećenju.

U bilo kom slučaju, vožnja na rezervnom točku mora biti razumna i bez naglih pokreta.

Šta se dešava ako se ne poslušaju ovi saveti, najbolje pokazuje primer iz Engleske, gde je jedan mladić Fordom Mondeom sa manjim rezervnim točkom vozio 120 km/h na auto-putu, i, logično, izgubio kontrolu nad vozilom, izazvavši tako omanji sudar.

Njegova "avantura" sa višestrukim prekršajima zabeležena je kamerom, a snimak je objavila lokalna policija. On je priznao krivicu, a kažnjen je sa dve godine zabrane vožnje jer je izazvao udes.

- Pravo je čudo da niko nije ozbiljno povređen kao rezultat opasnog i nepromišljenog ponašanja vozača - saopšteno je iz policije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.