NEVEROVATNO: Tesla Cybertruck ipak može u Evropu, pašćete u nesvest kad vidite cenu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 21:14

NEVEROVATNO: Tesla Cybertruck ipak može u Evropu, pašćete u nesvest kad vidite cenu

Cena ovog vozila u SAD je oko 100.000, a u Nemačkoj.

Tesla nema nameru da Cybertruck prodaje van Severne Amerike, ali to ne znači da se pojedini automobili neće pojaviti u Evropi preko tzv. sivih trgovaca ili pojedinaca sklonih uvoznim peripetijama, pribavljanju dokumentacije i modifikacijama u cilju ostvarivanja određenog profita i zadovoljenja gladi tržišta.

Priča se da će električni kamionet biti izložen ovog proleća u dostavnom centru Štutgart Holcgerlingen, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dakle u gradu-prestonici marki Mercedes i Porsche.

Sve je to marketing. Tesla želi da pokaže moć, a Cybertruck je upravo takav projekat. Dakle, ne možete ga kupiti u Evropi, ali je ipak izlistan na oglasnoj platformi Kleinanzeigen u Nemačkoj po neverovatnoj ceni od 485.000 evra.

Cena ovakvog novog vozila u SAD je oko 100.000 evra. Neverovatnu cenu prodavac objašnjava troškovima individualne homologacije, odnosno rada na vozilu da bi ono postalo legalno u Evropi.

Promene uključuju, između ostalog, nove farove i branik, kao i zamenu priključka za punjenje, kako bi bio kompatibilan sa evropskim "superpunjačima".

Tesla koristi CCS2 priključak u Evropi, kao i svi drugi proizvođači električnih vozila i stanice za punjenje. Tesla takođe ima politiku koja sprečava vlasnike da prodaju Cybertruck tokom prve godine korišćenja. Ako to urade, moraju Tesli da plate 50.000 dolara. Verovatno je to ugrađeno u cenu. Jer, svaka roba ima kupca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.