NEVEROVATNO: Naknade za osiguranje automobila za starije vozače označene su kao TRIK ZA PLJAČKU PENZIONERA

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 15:54

NEVEROVATNO: Naknade za osiguranje automobila za starije vozače označene su kao "TRIK ZA PLJAČKU PENZIONERA"

Nova anketa u Velikoj Britaniji je pokazala da ljudi nisu impresionirani poskupljenjem auto osiguranja za starije vozače.

Vozači su zahtevali da stariji vozači ne bi trebalo da plaćaju više za korišćenje puteva uprkos tome što kompanije povećavaju troškove osiguranja automobila.

Stariji vozači ne bi trebalo da plaćaju više od mlađih vozača za osiguranje automobila, prema novoj anketi Ekpress.co.uk.

Čitaoci su u velikoj većini pozivali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da stariji vozači ne budu na meti poskupljenja jer takse i dalje rastu.

Zapanjujućih 97,66 odsto čitalaca reklo je da veruje da stariji vozači ne bi trebalo da plaćaju više od mlađih učesnika u saobraćaju.

Istraživanje dolazi nakon što je Compare the Market otkrilo da su vozači stariji od 65 godina pogođeni "najvećim proporcionalnim povećanjem" troškova osiguranja automobila.

Troškovi ove starosne grupe su zabeleženi kao 57 procenata veći u poslednjih 12 meseci.

Prosečne naknade su porasle sa 273 funti u decembru 2022. na oko 428 funti do kraja 2023.

Čitaoci Ekpressa su bili strastveno protiv povećanja naknada, a mnogi su istakli svoje iskustvo i nedostatak prethodnih incidenata.

Čitalac "Fleki one" je rekao: - Imam 70 godina i nisam izazvao nesreću 50 godina, pa zašto ću biti kažnjen zbog svojih godina.

Kevin Vordl je dodao: - Ne, ne bi trebalo da budu kažnjeni zbog godina, ali slažem se da (oni) treba da dokažu da su još uvek zdravstveno sposobni da voze i fizički i psihički kada dostignu starosnu granicu za penziju.

"Voodnut" je objasnio: - Ciljanje na starije bez opravdanja – potpuno neoprostivo. Imam 70 godina i još uvek vozim svaki dan u veoma zagušenom gradu, vozim motocikle od 1000 kubika i još uvek uživam u trci kartinga ili dve. Nema tvrdnji. Da li da platim više?

Drugi čitalac je napisao: - Još jedan trik da se penzionerima otme ono malo novca koji imaju.

Samo 1,95 odsto ispitanika u novoj anketi Ekpress.co.uk reklo je da bi stariji vozači trebalo da plaćaju više.

U međuvremenu, 0,39 odsto onih koji su odgovorili reklo je da ne znaju ni na koji način.

Stariji vozači su uvek plaćali nešto više od mlađih vozača zbog istorijskih podataka.

Oko osam odsto vozača starijih od 80 godina i pet odsto između 71 i 75 godina izjavilo je pravo na svoju polisu.

Udruženje britanskih osiguravača tvrdi da će vozači između 31 i 75 godina manje tražiti svoje polise.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.