NEVEROVATNO: Električni automobili su sve manje konkurentni

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2024, 22:22

NEVEROVATNO: Električni automobili su sve manje konkurentni

Politika cena na električnim punjačima ugrožava željenu transformaciju tržišta i prelazak na električne automobile.
Nemačko tržište je jedno od onih koje diktira tempo usvajanja električne mobilnosti. Ali za sada situacija nije dobra. Državne subvencije za kupovinu vozila su ukinute, pa se čak očekuje i pad prodaje 2024. godine. Ali to nije jedini razlog da potencijalni kupci preispitaju svoju odluku.
Visoke cene struje takođe igraju ulogu, smatraju stručnjaci. Kako je stručnjak za transport Volf-Peter Šil iz Nemačkog instituta za ekonomska istraživanja (DIV) objasnio za Augsburger Algemajne, postoji sumnja da su neki snabdevači električnom energijom iskoristili krizu cena električne energije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.