NEVEROVATNO: 10 modela automobila ove godine POSKUPELO, a polovina vozača ne zna VREDNOST SVOG

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 13:37

NEVEROVATNO: 10 modela automobila ove godine POSKUPELO, a polovina vozača ne zna VREDNOST SVOG

Uprkos smanjenju prosečne cene polovnih automobila, Motorway je saopštio da više od 2,6 miliona vozača poseduje model koji ne koriste, a da nekima od njih raste vrednosti.

Platforma za maloprodaju vozila na mreži Motorway je pozvala vozače koji imaju nekorišćeno vozilo na prilazu da ga prodaju, dele brojne popularne modele kojima je sve veća vrednost.

Kako tipična vrednost polovnih automobila pada, vozači mogu biti u iskušenju da skinu svoj stari model sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << puta i zadrže ga parkiranim na prilazu dok se cene ne poboljšaju.

Međutim, Aleks Batl, suosnivač Motorway-a, primetio je da ne gube svi automobili na vrednosti kako stare, što znači da bi vozači mogli da imaju desetine hiljada evra.

On je objasnio: - Za mnoge ljude njihov automobil je jedno od njihovih najvrednijih dobara. Međutim, naše istraživanje pokazuje da previše vlasnika automobila još uvek ne vidi svoj automobil kao imovinu i, kao takav, nije svestan vrednosti svog automobila ili kako se on vremenom obezvređuje. Napravili smo Car Value Tracker da bismo pomogli našim klijentima da prate vrednost svog automobila i da bismo ih osnažili znanjem koje im je potrebno da prodaju svoj automobil u pravo vreme.

Sa otkrićem Motorway-a da 47 odsto vozača nije svesno vrednosti svog automobila, istakli su 10 modela kojima je vrednost porasla tokom 2023.

Kompanija je posebno istakla da automobili Dacia trenutno dobro posluju na tržištu polovnih automobila, pri čemu i Sandero hečbek i Duster SUV obično rastu cenovno.

Modeli poznati po tome što su jeftini za kupovinu novih trenutno su traženi zbog svojih niskih troškova rada, a Sandero se vraća na 53,3 milja po galonu.

Gradski automobili i generalno superminiji trenutno su jaki prodavci na tržištu polovnih automobila, a Motorway naglašava povećanje prosečnih cena za brojne popularne modele.

Kia Picanto, trenutno najjeftiniji novi automobil na tržištu Velike Britanije, posebno je popularan među kupcima polovnih automobila jer će mnogi i dalje biti pokriveni sedmogodišnjom garancijom kompanije.

Slično tome, uvek popularna Vauxhall Corsa ostaje tražena, a najnovija verzija je dostupna kao benzin, hibrid ili potpuno električna.

Međutim, Motorway je dodao da su neki premium modeli takođe porasli u vrednosti tokom 2023. godine, kao što je BMW i3.

Proizveden između 2013. i 2022. godine, potpuno električni hečbek i dalje ima moderan stil, često sa dvobojnom farbom i mnoštvom karakteristika kao standardom.

Dok neki od ranijih primera mogu da pokriju samo domet od 80 milja, kasniji modeli sa većom baterijom mogu da putuju 223 milje po punjenju, što ga čini dobrim izborom za vozače koji razmišljaju o prelasku na EV.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.