NEVEROVATNE VRUĆINE, A VI NEMATE KLIMU: Evo kako da rashladite vaš automubil i u ovoj situaciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2023, 18:09

NEVEROVATNE VRUĆINE, A VI NEMATE KLIMU: Evo kako da rashladite vaš automubil i u ovoj situaciji

Olakšaćete sebi život.

Neće nam biti lako, jer dani su sve topliji, a izuzetno je važno u ovakvim okolnostima paziti na zdravlje - nemojte misliti da se tragedije događaju samo drugima, budite oprezni i ne precenjujte svoje telo.

Sesti u pakleno vruć automobil, ne samo da je vrlo neprijatno, već može da bude i opasno. Imali klima uređaj ili ne, ovaj trik pomoći će vam da automobil koji je stajao na suncu rashladite za manje od jednog minuta.

Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za čak 10-ak stepeni.

Sve što treba da uradite je: Spustite prozor na suvozačevoj strani i zatvorite vrata, pa vozačeva vrata otvarate i zatvarate kao u ovom videu:

Dodatni saveti:

Dobro je na sedišta, posebno ako su kožna, staviti nekakav pamučni materijal (staru majicu, posteljinu...) - tako će biti lakše da sednete na njih jer neće biti toliko vruća.

Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj, najvažniji deo (gde su vam dlanovi) biti hladan.

Uz to, pre napuštanja automobila na menjač stavite nekakvu navlaku, može i stara čarapa, pa ni on neće biti toliko vruć kad ponovo sednete za volan.

Prilikom parkiranja je dobra ideja ostaviti mrvicu otvorene prozore kako bi vazduh stalno cirkulirao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.