Zbog OVOGA VRAĆAJU SA GRANICE! Evo kako da PROVERITE da li imate KAZNU za nepropisno parkiranje, dovoljno je PAR KLIKOVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 06:57

Zbog OVOGA VRAĆAJU SA GRANICE! Evo kako da PROVERITE da li imate KAZNU za nepropisno parkiranje, dovoljno je PAR KLIKOVA

Ko ceh namiri u roku od osam dana, iznos mu je upola manji.

Samo vozači u Beogradu znaju kako je teško naći mesto za svoj auto kada žurite na posao, važan sastanak ili na pregled kod doktora, pa parkiranje u prestonici predstavlja pravi izazov.

Beograđani često svog četvorotočkaša ostave gde stignu, a tom prilikom ponekad zaborave i na propise. Kada ne znate da li vas je Oko sokolovo snimilo postoji mogućnost da online proverite da vam je parking kazna stigla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na naplatu ili gde vam je pauk odneo auto.

Sve što vam je za to potrebno je da na sajtu JKP "Parking servis" unesete registarske oznake i proverite da li vaša kazna postoji i kolika je ona. Isto važi i za informacije o tome gde se nalazi vaš automobil, nakon što ga je odeo pauk.

Korisnik ima pravo na 50 odsto popusta na cenu eDPK, ukoliko istu plati u roku od osam dana od dana isteka važenja eDPK.

Ako korisnik parkirališta ne plati u propisanom roku, pokreće se postupak naplate potraživanja, a troškovi prinudne naplate, zakonska zatezna kamata i drugi troškovi padaju na teret vozača.

Kazna za nepropisno parkiranje ili prekoračenje vremena parkiranja u prvoj, drugoj i trećoj zoni u Beogradu je 1.870 dinara. Ko ceh namiri u roku od osam dana, plaća upola manje – 935 dinara.

U takozvanoj plavoj zoni i u Zemunu, puna kazna iznosi 720 dinara, a ako se plati u roku od osam dana – 360 dinara.

Registar neplaćenih kazni je elektronska baza podataka u kojoj se čuvaju sve neplaćene novčane kazne, troškovi postupka i drugi novčani iznosi koji su izrečeni odlukom prekršajnog suda ili putem prekršajnog naloga. Online možete saznati da li imate kaznu u poslednja dva meseca.

Ukoliko sumnjate da možda imate kaznu, obavezno proverite jer vas zbog ovoga mogu vratiti sa granice ukoliko pođete na letovanje ili bilo gde u inostranstvo. Procedura onda traje nekoliko dana i ovo bi vas moglo koštati letovanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.