NEODLUČNI MOST: Još nisu odlučili kojoj koaliciji će dati podršku

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEODLUČNI MOST: Još nisu odlučili kojoj koaliciji će dati podršku

ZAGREB - Most nezavisnih lista danas je na konsultacijama obavestio predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović da u ovom trenutku ne daju podršku za sastavljanje vlade ni jednoj koaliciji - ni HDZ-ovoj Domoljubnoj niti SDP-ovoj Hrvatska raste.

Čelnik Mosta nezavisnih lista, Božžo Petrov, rekao je novinarima da Most u ovom trenutku ima 16 glasova, dok će "dodatna dva glasa biti odlučena do kraja vikenda".

"Izneli smo stavove kakve u medijima iznosimo zadnje dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sedmice i to smo potvrdili i predsednici Grabar - Kitarović. Od jedne i druge strane (HDZ i SDP) očekujemo da nam odgovore na deo koji se do sada stručno ispregovarao, a nakon toga na našše zahteve koji će biti vrlo skoro dostavljeni. Nadam se da će ih prihvatiti obe strane, pa ćemo moći da sednemo za zajednički sto", kazao je Petrov.

On je ponovio da Most trenutno nema nikakvo opredeljenje ni prema levoj, ni prema desnoj koaliciji. "Imamo našše zahteve za reformama, stručnom vladom i zajedništvom", rekao je Petrov, navodeći da sada čekaju pismene odgovore, a onda će se nastaviti razgovori dalje.

Petrov je kazao kako dužžina pregovora ne zavisi od Mosta, jer su oni izneli svoje stavove i trenutno čekaju HDZ i SDP da se izjasne. On je izrazio uverenje da će se zbog situacije u zemlji postići konsenzus vezan uz njihove zahteve.

"Očekujem da će i jedni i drugi moći da prepoznaju taj deo. Ako je već na nižem nivou postojala saradnja između HDZ-ova Davora Ivana Sstira i SDP-ova Tonina Picule, onda ne vidim zašto bi sadašnja situacija mogla biti drugačija. Tu očekujem dovoljno razuma i mudrosti i da će se moći da sednu za zajednički sto", kazao je Petrov posle polusatnih konsultacija s predsednicom Republike, navodi Hina.

U delegaciji Mosta, uz Petrova, bili su Robert Podolnjak, Stipe Petrina i Ivan Lovrinović.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Hrvatska: SDSS-ovci u šoku, Rašković odbio dati podršku Milanoviću

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Nov.2015

ZAGREB - Mirko Rašković zastupnik SDSS-a, glavno je iznenađenje konsulatacija kod predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović...Rašković, inače, dožupan šibenske županije, kojom vlada HDZ, odlučio je okrenuti leđa kolegama iz SDSS-a...Odbio je dati podršku koaliciji “Hrvatska raste”...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.