NEĆETE VEROVATI KOLIKO BI TREBALO DA KOŠTA GORIVO: Ako mislite da je sada skupo, bolje sedite

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 19:43

NEĆETE VEROVATI KOLIKO BI TREBALO DA KOŠTA GORIVO: Ako mislite da je sada skupo, bolje sedite

Prema mišljenju istaknutog nemačkog profesora.

Prošle nedelje je dizel poskupeo za 4 dinara, a benzin za 3 dinara, i to zvuči kao veliko poskupljenje. Sada zamislite da litar goriva košta 100 evra. Teško je i zamisliti, ali jedan nemački profesor tvrdi da je ovo rešenje za prelazak na čistije vidove transporta.

Vremena su velikih promena u energetskoj politici, a postoje različiti predlozi kako dostići cilj – radikalno smanjenje emisije ugljen-dioksida. Gregor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bahman je cenjeni profesor građanskog prava i korporativnog prava na Univerzitetu Humboldt u Nemačkoj. Nedavno je na Twitteru predložio cenu goriva od 100 evra po litru.

Dass mein Tweet zum Spritpreis für Hass sorgt, seit BZ ihn reißerisch gebracht hat, ist klar.

https://t.co/410L2IcqRL

Man darf den Deutschen eben alles nehmen, nur nicht ihr Bier & Auto. Natürlich sind 100 EUR realitätsfern. Aber dass der CO2 Preis deutlich rauf muss, ist klar.

— Gregor Bachmann (@bachmann_gregor) July 31, 2023

- Tek kada litar goriva bude koštao 100 evra ili više, naši sugrađani će polako početi da razmišljaju da li možemo bez automobila - tvrdi profesor.

Potom je za Bild objasnio da bi zaštita klime kroz određivanje cene emisije CO2 dovela do toga da mnoge stvari poskupljuju i postanu nedostupne siromašnijim ljudima. To je, kaže, (nažalost) cena koja mora da se plati za zaštitu klime!

- Vožnja automobila mora biti bolna kako bi se vozači prisilili da pređu na prevozna sredstva koja emituju manje CO2 - dodaje Bahman.

Bahman je svestan da je cena goriva od 100 evra po litru nerealna, ali je jasno da cena korišćenja vozila koja emituju velike količine CO2 mora značajno da poraste.

On predlaže korišćenje javnog prevoza, a sam ima električni automobil koji puni "zelenom strujom".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.