NE ZNA SE KOJI JE BOLJI: Niste videli luđi vozni park od ovog u vlasništvu Breda Pita - cene prava SITNICA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 21:47

NE ZNA SE KOJI JE BOLJI: Niste videli luđi vozni park od ovog u vlasništvu Breda Pita - cene prava "SITNICA" (FOTO)

Popularni šarmer ima prefinjen ukus pri izboru modela.

Bred Pit je jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca i miljenik ženskog dela publike. Njegova karijera se proteže od kasnih 1980-ih do danas i tokom nje sakupio je ogromno bogatstvo od preko 300 miliona dolara. Jedan deo od toga koristio je tokom godina da prikupi odličnu kolekciju automobila vrednu preko 4 miliona dolara.

Njegov vozni park uključuje terence, limuzine, kabriolete, sportske automobile, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << električne, pa čak i automobile na vodonik. Kolekcija automobila Breda Pita je jedinstvena jer ne prati nikakav zadati obrazac. Njegov izbor točkova pokazuje da šta god da je najbolje u segmentu, Bred Pit će najverovatnije imati jedan od njih. Njegova kolekcija se kreće od mišićavih automobila poput Chevrolet Camaro SS do SUV-a Jeep Cherokee iz 1990-ih.

Automobili Breda Pita su raznovrsih brendova kao što su Aston Martin, Audi, Bentlei, BMW, Leksus, Lamborghini, Mercedes-Benz i Tesla. Osim ovih automobila, svoju kolekciju često dopunjuje novim vozilima, jer ima mnogo automobila koji mu dolaze putem preporuka i specijalnih ponuda. Tako smo odabrali deset najboljih automobila u njegovoj kolekciji koje poseduje u 2023. godini.

Među velikom kolekcijom vozila Breda Pita, jedan automobil zauzima posebno mesto, to je njegov Jeep Cherokee iz 1996. godine. Jeep Cherokee, popularni SUV, poznat je po svojoj robusnosti i terenskim sposobnostima i po svom smelom i prepoznatljivom dizajnu, koji savršeno dopunjuje avanturističku i harizmatičnu ličnost Breda Pita. Pored svog upečatljivog izgleda, Jeep Cherokee se može pohvaliti impresivnim karakteristikama koje poboljšavaju iskustvo vožnje.

Njegov napredni sistem pogona na sva četiri točka omogućava odličnu vuču i rukovanje, što ga čini sposobnim da se nosi sa različitim terenima sa lakoćom. Prostrana unutrašnjost nudi dovoljno prostora za putnike i teret, osiguravajući udobnost i pouzdanost. Jeep Cherokee je opremljen 3,2-litarskim V6 motorom, koji isporučuje približno 271 konjsku snagu i 239 lb-ft obrtnog momenta. Jeep Cherokee iz 1996. postigao je vreme od 0-100 km/h u rasponu od 7 do 8 sekundi. Maksimalna brzina Cherokeeja bila je 180 km/h. Cena Pitovog modela procenjena je na oko 17.000 dolara.

Bred Pit poseduje Chevrolet Camaro SS iz 2010. Bredov Camaro je crne boje sa dve narandžaste trkačke pruge koje se protežu niz centar. Kamaro iz 2010. označio je povratak popularnog automobila kao pete generacije iz kuće Chevrolet nakon osam godina pauze.

Dizajn Camaro-a SS iz 2010. crpeo je inspiraciju iz prve generacije Camaro modela iz kasnih 1960-ih. Odlikovao se mišićavim i agresivnim linijama, širokim stavom, istaknutom rešetkom i prepoznatljivim zadnjim delom sa dvostrukim izduvnim otvorima. Retro stil je odao počast Camaroovom nasleđu, dodajući moderan dodir. Camaro SS iz 2010. je opremljen 6,2-litarskim V8 motorom, poznatim kao LS3, koji proizvodi 426 konjskih snaga i 420 lb-ft obrtnog momenta. Ovaj moćni motor omogućava Camaro SS da od 0-100 km/h  razvije za 4,6 sekundi i maksimalnu brzinu od 255 km/h. Cena ovom modela kreće se oko 30.000 dolara

Audi Q7 je jedan omiljenih automobila za većinu poznatih holivudskih ličnosti, a Bred Pit nije drugačiji. On poseduje crni Q7, koji često koristi u gradskoj vožnji da se vozi okolo sa svojom decom i pokupi ili  odveze u školu. Njegov Q7 je iz 2016 godine  procenjen je na  oko 55,000 dolara. Audi Q7 SUV u kolekciji Breda Pita dolazi sa 3,0-litarskim V6 motorom sa kompresorom koji razvija 280 KS i 295 lb-ft obrtnog momenta. Ovaj SUV ubrzava od 0 do 1000 km/h za 7,7 sekundi i ima maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Bred Pit poseduje ne jedan, već dva Tesla Model S, jedan u crnoj i jedan u srebrnoj boji. Slučajno, poslednji put je snimljen zajedno sa Anđelinom Džoli u svom crnom modelu S i nedavno je bio umešan u nesreću sa svojim srebrnim modelom S. Uz to, model S u 2022. godini ima osnovnu cenu od 100.000 dolara i ostaje jedan od automobila koji najčešće vozi. Bred Pit je bio među prvima koji su kupili Tesla Model S.

Ovo je obična verzija sa dvostrukim električnim motorom i AVD sistemom. Kombinovana snaga njegovog modela S je 670 KS. Tesla tvrdi da EV može dostići 0-100 km/h za 3,1 sekundu i da ima najveću brzinu od 410 km/h.

BMW Hidrogen 7 iz 2007. je redak automobil, a napravljeno je samo 100 modela ovog interesatnog vozila. Automobil je toliko ekskluzivan da ga poseduje samo nekolicina poznatih ličnosti i vrhunskih BMW rukovodilaca, a Bred Pit je jedan od njih. Njegov Hidrogen 7 je završen u srebrnoj boji, a poslednji put je snimljen kako se vozi u autu dok je prisustvovao premijeri filma "Okeanovih 13".

Međutim, zbog svoje retkosti, automobil nije bio jeftin, sa procenjenom cenom od 118.000 dolara u 2007. BMW Hidrogen 7 u vlasništvu Breda Pita pokreće atmosferski 6,0-litarski V12 motor koji razvija 256 KS. Pogonski sklop može da radi i na gas vodonik i na normalno gorivo. Što se tiče njegovih performansi, BMV tvrdi da 0-100 km/h razvija za 9,5 sekundi, a luksuzna limuzina ima najveću brzinu od 230 km/h.

Audi R8 Spider je u kolekciji automobila Breda Pita, retko možemo videti glumca za volanom ovog modela, čini se da vreme i saobraćaj u Los Anđelesu ne doprinose Bredu Pitu da uživa u kabrioletu. Ipak, biti bogat znači da nije velika stvar zadržati kabriolet sa osnovnom cenom od 154.900 dolara za uživanje jednom ili dva puta godišnje kada vremenske prilike to dozvoljavaju.

Audi R8 Spider je jedinstven automobil u garaži Breda Pita, jer je jedini koji ima atmosferski V10 ispod haube. R8 Spider-ov 5,2-litarski V10 razvija 602 KS i 413 lb-ft obrtnog momenta i uparen je sa 7-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Audi tvrdi da R8 Spider može da ubrza 0-100 km/h za 3,7 sekundi i da ima najveću brzinu od 330 km/h.

Bred Pit vozi crni Mercedes-Benz G 55 AMG SUV iz 2008 godine. Ovaj terenac G-Klase je oduvek bio popularan među slavnim ličnostima, a Bred Pit je bio jedan od prvih koji ga je imao u svojoj garaži. Voli da vozi SUV gde god da krene, i uprkos njegovoj veličini, obično se vidi kako ga sam vozi.

Mercedes-Benz G 55 AMG iz 2008. imao je početnu cenu od 111.000 dolara. Ovu mašinu pokreće 5,5-litarski V8 motor sa kompresorom koji proizvodi 493 KS i 516 lb-ft obrtnog momenta. V8 je uparen sa 7-brzinskim automatskim menjačem, a Mercedes tvrdi da SUV može dostići maksimalnu brzinu od 210 km/h. Prema informacijama iz kompanije ubrzava od 0-100 km/h za 5,5 sekundi.

Bentley Continental GT je još jedan dragulj među automobilima Breda Pita koji se retko viđaju. Luksuzni 'grand tourer', čija je cena početna cena od 202.500 dolara, Bred ga je zadržao za odlazak na posebne prilike i ceremonije dodele nagrada. Uz to, drugi detalji poput boje ili godine modela Bredovog Continental GT-a nisu dostupni.

Bentley Continental GT Breda Pita dolazi sa 4,0-litarskim V8 sa dvostrukim turbo punjenjem koji proizvodi 542 KS i 568 lb-ft obrtnog momenta. 'Grand tourer' ima maksimalnu brzinu od 320 km/h i može da ubrza 0-100 km/h za 3,9 sekundi, prema Bentliju.

Aston Martin Vankuish Carbon Edition Breda Pita je model iz 2015. godine i završen je u crnoj boji. Aston Martin mu je poklonila bivša partnerka Anđelina Džoli, a posle njihovog razlaza automobil je ostao Bredovom vlasništvu. Vankuish Carbon Edition je model specijalnog izdanja i ima mnogo delova, poput poklopca motora, krova i još nekoliko od ugljeničnih vlakana za smanjenje težine.

Ponuđen je i u kupe kabriolet verziji, a Anđelina je za Breda izabrala kupe, čija je osnovna cena tada bila 302.695 dolara. Aston Martin Vankuish Carbon Edition u kolekciji Breda Pita pokreće 6,0-litarski V12 motor sa prirodnim usisavanjem koji proizvodi 567 KS i 465 lb-ft obrtnog momenta. Aston Martin tvrdi da može da ubrza od 0-100 km/h za 3,6 sekundi, može lako da postigne maksimalnu brzinu od 320 km/h.

Lamborghini Aventador LP 700-4, sa osnovnom cenom od 400.000 dolara, najskuplji je automobil u kolekciji automobila Breda Pita. Retko se moglo videti da glumac vozi ovaj automobil, a priča se da je u crnoj boji. Ipak, ljubav Breda Pita prema vožnji bicikala i terenskih vozila učinila je da Lamborghini ostane kraljica garaže.

Iako verujemo da bi Aventadorova posvećena vozačka pozicija i priroda koja privlači pažnju bili glavni razlozi zašto ga Bred ne vozi često. Lamborghini Aventador LP 700-4 Breda Pita je AVD model koji pokreće atmosferski 6,5-litarski V12 motor. V12 razvija 700 KS i 509 lb-ft obrtnog momenta i uparen je sa 7-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Lamborghini tvrdi da Aventador LP 700-4 može ubrzati 0-100 km/h za 2,9 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.