NDMBG: Umesto da kupuju automobile funkcioneri da počnu da se voze GSP-om

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NDMBG: Umesto da kupuju automobile funkcioneri da počnu da se voze GSP-om

Inicijativa "Ne davimo Beograd" pozvala je danas funkcionere GSP-a da podele sudbinu građana i počnu da koriste usluge svog preduzeća, umesto što rasipaju novac i uzimaju u zakup 32 luksuzna automobila.

U saopštenju te organizacije, navodi se da funkcioneri GSP ne treba da troše 15.000 evra po vozilu za trogodišnji zakup nego da ta sredstva ulože u poboljšanje uslova javnog prevoza.

"Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd je u jednoj od najgorih situacija u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svojoj istoriji. Usluge koje pružaju su poražavajuće i ponižavajuće za sve građane Beograda, a finansijski rezultati su katastrofalni", navodi se u saopštenju i dodaje da grad i rukovodstvo firme privatizuju delove poslova tog važnog preduzeća kroz davanje najisplativijih linija privatnim prevoznicima.

Inicijativa je ocenila da je zbog nekoordinisanih radova po gradu "red vožnje zabranjena reč", dok je prostor za stajanje u autobusu, trolejbusu ili tramvaju "često putnički san".

"U situaciji kad ovakve probleme zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pokušava da prebaci na građane i građanke Beograda, time što će ih primorati da kupuju mesečne karte za prevoz iako možda koriste sopstvene automobile, bicikle ili dolaze peške na posao, iznajmljivanje luksuznih vozila za potrebe preko trideset ljudi na raznim menadžerskim pozicijama u ovom preduzeću jeste uobičajeno ponašanje gradskih vlasti, kojim oni svaki dan prelaze nove granice nepristojnosti i bahato troše novac građana na sopstvene prohteve", dodaje se.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.