NAJAVA: U susret FESTIVALU BRZINE, jedan od  najatraktivnijih  događaja OVE GODINE (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2023, 23:13

NAJAVA: U susret FESTIVALU BRZINE, jedan od najatraktivnijih događaja OVE GODINE (FOTO+VIDEO)

Festival brzine iz godine u godinu je sve značajniji, a time i atraktivniji.

To je skup koji donosi niz atraktivnih događaja i još više super zanimljivih automobila. Pored istorijskih automobila, bilo drumskih ili trkačkih, uključujući Formulu 1, posetioci često mogu da vide jedinstvene automobile koji se ne mogu videti nigde drugde u svetu

Festival brzine i njegovog čuvenog uspona do danas je ugostio bezbroj automobila, a često smo bili svedoci debija potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novih modela. Tako je i ove godine, pa će mnogi proizvođači premijerno predstaviti nove modele ili bar posebne serije. Neki su, pak, pripremili prave unikate, a posebno se ističe Ferari.

The crazy #Audi Hoonitron will be driven by a Le Mans winner, as McMurtry return with a track-only fan car you can actually buy! #FOS https://t.co/6QZdMYaqxY

— Goodwood FOS (@fosgoodwood) July 13, 2023

Ove godine Italijani donose KC23, trkački automobil baziran na 488 GT3 koji dobija posebnu boju Gold Mercuri i niz aero dodataka, uključujući ogromno zadnje krilo. Nije poznato da li je motor promenjen. Ako nije, radi se o 3.9 V8 tvin-turbo sa 600 KS i 700 Nm, koji se razvija pri visokih 7000 i 6000 o/min.

The @Cartier Lawn is looking stunning this morning. If you get a chance and want a break from the Hill action, get up close and personal with some incredible cars. #FOS

📸 Toby Whales Photography pic.twitter.com/4XOw7xKPjx

— Goodwood FOS (@fosgoodwood) July 13, 2023

Jednako atraktivan je i Aston Martin Valour, verovatno poslednji V12 kompanije. 110 primeraka ponuđeno je ljubiteljima koji traže jedinstvenu kombinaciju V12 motora, manuelnog menjača i pogona na zadnje točkove. Jednostavno fantastično.

#FOS ticket holders will be the first to see the #Ferrari KC23 as the one-off prancing horse makes its global debut! pic.twitter.com/2ubGdEoHqP

— Goodwood FOS (@fosgoodwood) July 11, 2023

Maserati se takođe oprašta od V8 motora, a jedan od tih oproštajnih modela je i Ghibli 334 Ultima. Zajedno sa atraktivnom limuzinom, Levante dobija iste performanse.

Verovali ili ne, ovaj festival je jedno od prvih mesta gde će posetioci moći da vide novi BMV serije 5. Predstavljen u maju, ovaj model jasno ukazuje na električnu budućnost BMV-a.

Zanimljivo je da ovaj festival sa podjednakim interesovanjem prati i električne automobile. Svi se dobro sećamo šta je McMurtri Speirling uradio prošle godine. Sada je došlo vreme za proizvodne performanse ovog malog dvoseda. Ima 1.000 KS, bateriju kapaciteta 60 kVh i cenu nešto ispod milion evra. U ponudi će biti hiljadu primeraka.

The Glastonbury of car festivals! 🎪

Who is heading to #Goodwood #FOS this weekend? 👀 pic.twitter.com/dQKMy6Ca8e

— Motorsport.com (@Motorsport) July 13, 2023

Pininfarina Battista takođe dolazi u Gudvud. I sa posebnim nastupom koji pamti prvog šampiona F1 Nina Farina. Planirano je pet primeraka, a karakterisaće ih isključivo dizajnerske inovacije. Glavna zvezda u električnom programu mogao bi da bude Porsche Mission X, koncept iz kojeg bi uskoro mogao da se rodi novi hiper sportski automobil.

This may be the coolest Aston Martin of all time! With a V12 engine and a manual gearbox, it ticks all of the boxes #AstonMartin #AstonMartinValourhttps://t.co/CewhHnSWaA

— Goodwood FOS (@fosgoodwood) July 12, 2023

Na listi novih proizvoda nalazi se i niz super zanimljivih automobila, uključujući Lamborgini, Lotus i McLaren. U svakom slučaju, biće zanimljivo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.