NA UDARU: Opet ih uzeli na zub zbog varanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2019, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA UDARU: Opet ih uzeli na zub zbog varanja

Sporna je emisija gasova kod dizel motora ove kompanije...

Nemačko tužilaštvo izvršilo je raciju u sedištu Folksvagena u Volfsburgu u okviru poslednje istrage u vezi sa varanjem u vezi emisija dizel motora.

Kako prenosi Rojters, istražni organi su konfiskovali dokumenta iz kancelarija Volkswagena, čiji su zvaničnici 2015. priznali da su varali na testovima emisije štetnih gasova dizel motora u SAD.

VW je na novom udaru zbog dizel motora pod oznakom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EA288, koji je naslednik motora EA189 koji je bio u središtu pomenutog skandala.

Proizvođač automobila saopštio da je sam otkrio problem u središtu nove istrage – čiji su cilj pojedini zaposlen.

U simulacijama, vozila sa motorom EA288 nisu pokazala kvar dizel filtera, a još uvek ispunjavaju ograničenja emisije, saopštio je VW, dodajući da motor nema ilegalni uređaje za manipulaciju podacim.

Skandal iz 2015. do sada je koštao VW oko 30 milijardi evra uključujući novčane kazne, prepravku spornih vozila, pravne troškove i globalni odaziv automobila sa dizel motorom.

Čak 11.000.000 Volkswagen automobila širom sveta je bilo opremljeno ilegalnim softverom u spornom dizel motoru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.