Motociklom 160 km/h u zoni pešačkog prelaza – dozvoljeno 50 km/h

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 09:24

Motociklom 160 km/h u zoni pešačkog prelaza – dozvoljeno 50 km/h

Policijski službenici saobraćajne policije u Pančevu su, za samo tri dana, uređajem "DUAL radar", koji se prvi put koristi na našim putevima, otkrili više od 650 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, pri čemu je merenje brzine vršeno isključivo u zonama pešačkih prelaza.

Pored prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, radarom su dokumentovani i prekršaji nepropuštanja pešaka na obeleženom pešačkom prelazu i prekršaji nepropisnog preticanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Navedenim uređajem je izmerena brzina kretanja motocikla Yamaha, od 159 kilometara na sat, na delu puta u naselju, u zoni pešačkog prelaza, gde je ograničenje brzine 50, što je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano kao nasilnička vožnja.

Protiv vozača koji je upravljao motociklom će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Iz MUP-a apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, a posebno propise o ograničenju brzine kretanja i prilagode svoju brzinu kada se približavaju pešačkim prelazima, kako ne bi ugrožavali bezbednost pešaka.

Pročitajte još:

Za sedam dana preko 45.000 saobraćajnih prekršaja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DUAL radar: Motociklom 160 km/h u zoni pešačkog prelaza – dozvoljeno 50 km/h

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 25.Apr.2023

Policijski službenici saobraćajne policije u Pančevu su, za samo tri dana, uređajem “DUAL radar”, koji se prvi put koristi na našim putevima, otkrili više od 650 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, pri čemu je merenje brzine vršeno isključivo u zonama pešačkih prelaza....

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.