Model 3 debituje u Evropi sredinom jula

Izvor: B92, 04.Jul.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Model 3 debituje u Evropi sredinom jula

Najnoviji Teslin automobil biće predstavljen publici tradicionalnog festivala Goodwood Festival of Speed koji se održava u Britaniji od 12. do 15. jula.

Prototip Modela 3 imao je premijeru u SAD još u proleće 2016, a evropska publika po prvi put će videti ovaj automobil uživo na tlu Starog kontinenta dve godine kasnije.

Tokom Goodwood vikenda jedan primerak Teslinog najjeftinijeg modela biće izložen pred posetiocima, a iako se ova manifestacija održava na Ostrvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobil će imati volan na levoj strani, što znači da je u pitanju verzija za kontinentalni deo Evrope.

Naime, proizvodnja Modela 3 za tržišta zemalja u kojima se vozi levom stranom puta, kao što su Velika Britanija i Australija, počeće tek 2019.

Teslni najnoviji model trebalo je da debituje u Evropi ranije ove godine, ali je datum premijere pomeren zbog brojnih problema u procesu proizvodnje sa kojima se suočila kompanija u proteklim mesecima.

Model 3 bi trebalo da bude dostupan evropskim kupcima u svim varijantama koje će biti na raspolaganju i u Sjedinjenim Državama, uključujući 2 verzije sa dva elektromotora, ali i bazičnu, najjeftiniju varijantu, koja se još ne proizvodi.

Cena automobila u Evropi za sada nije saopštena, ali najpristupačniji Model 3 u SAD koštaće 35.000 dolara, ne računajuči državne subvencije.

Inače, prvi od dva modela koje će pogoniti 2 elektromotora biće orijentisan ka što većoj autonomiji u vožnji, a 0-60 milja na sat (0-96 km/h) ubrzavaće za 4,5 s. Kod druge varijante fokus će biti na performansama, pa će biti u stanju da iz mesta do brzine od 60 milja na sat stigne za 3,5 s, uz maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.