Moćnim semaforom u Nemačkoj upravlja veštačka inteligencija

Izvor: AutoBlog, 15.Jul.2023, 09:32

Moćnim semaforom u Nemačkoj upravlja veštačka inteligencija

Na raskrsnici u nemačkom gradu Hamu, sedam kamera i jedinica za procenu obezbeđuju da se učesnicima u saobraćaju po potrebi uključi zeleno svetlo. U gradu Hamu sistem semafora s kojim se upravlja uz pomoć veštačke inteligencije sada reguliše saobraćaj na raskrsnici. Tehnologija može da detektuje koliko učesnika u saobraćaju treba zeleno svetlo, da odredi prioritet i reaguje u skladu s tim. Kristijan Bresler, vođa saobraćajnog inženjeringa i kontrole u građevinarstvu i gradske uprave za zelene površine, kaže da je to po složenosti prvi AI semafor u Nemačkoj. Kako navodi Revija HAK, na raskrsnici se koristi tehnologija minhenske firme Yunex koja u svom sistemu awareAI koristi video kamere čije slike procenjuju algoritmi....

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Semafor kojim upravlja veštačka inteligencija FOTO

Izvor: B92, 15.Jul.2023

Na raskrsnici u nemačkom gradu Hamu, sedam kamera i jedinica za procenu obezbeđuju da se učesnicima u saobraćaju po potrebi uključi zeleno svetlo.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.