Ministarstvo više ne prima zahteve za subvencionisanje kupovine električnih vozila

Izvor: B92, 27.Nov.2020, 14:45

Ministarstvo više ne prima zahteve za subvencionisanje kupovine električnih vozila

Ministarstvo zaštite životne sredine danas je obustavilo prijem zahteva za subvencionisanu kupovinu električnih i hibridnih vozila za 2020.godinu, objavljeno je na službenoj internet stranici.

Do obustavljanja primanja zahteva dolazi zbog Pravilnika o sistemu izvršenja budžeta Srbije po kome je obaveza da se zahtevi za preuzimanje obaveza za tekuću godinu moraju uneti najkasnije do 15. decembra.

Ministarstvo zaštite životne sredine navodi da razmatranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i rešavanje prispelih predmeta po pitanju subvencionisane kupovine vozila po proceduri zahteva minimalno 15 radnih dana.

Državne subvencije za ova vozila počela su da se dodeljuju u martu ove godine.

Kreću se od 250 evra za električne mopede i lake tricikle do 5.000 evra za potpuno električna putnička vozila do devet sedišta i laka teretna vozila.

Za električne motocikle iznose 500 evra.

Za putnička vozila sa do devet mesta i laka teretna koja imaju takozvani "plug-in" hibridni pogon (kod kojih se baterije osim radom benzinskog/dizel motora mogu puniti i na strujnoj utičnici/elektropunjaču) kao i električna vozila sa produženom autonomijom kretanja (vozila koja pored elektromotora imaju i mali benzinski motor koji služi isključivo kao generator el. energije) subvencija je 3.500 evra.

Kupovina vozila sa "običnim" hibridnim pogonom (baterije se ne mogu puniti na strujnom priključku/elektropunjaču), koja imaju bar jedan električni motor u hibridnom sistemu, subvencioniše se sa 2.500 evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo ne prima nove zahteve za subvencije za elektro i hibridna vozila

Izvor: Danas, 27.Nov.2020

Ministarstvo zaštite životne sedine Srbije objavilo je da od danas ne prima zahteve za subvencije za električna i hibridna vozila.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.