Mercedesova prodaja EV otišla u nebo

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 12:31

Mercedesova prodaja EV otišla u nebo

Nemački auto-gigant beleži skok prodaje električnih automobila od preko sto odsto.

Prodaja Mercedesovih električnih vozila (BEV) porasla je za 123% na 56.300 jedinica u drugom kvartalu fiskalne 2023. godine, objavio je nemački proizvođač automobila u utorak.

Rastuća popularnost električnih vozila uticala je i na povećanje ukupne prodaje Mercedes-Benza tokom drugog tromesečja za 6% na 515.700 u poređenju sa istim kvartalom prethodne godine.

Inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukupna prodaja je porasla za 5% na 1.019.200 jedinica u prvoj polovini 2023. godine, pri čemu su Evropa, Azija i Severna Amerika činile većinu obima prodaje, ali je pala za 18% u ostatku sveta nakon odluke proizvođača automobila da se povuče ruskog tržišta.

"Sa fokusom na održivi rast, ostvarili smo veću prodaju u svim glavnim regionima i segmentima – posebno za naša električna i najskuplja vozila", rekla je članica upravnog odbora kompanije Brita Siger.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.