Mercedes negira manjak baterija i sprema 50.000 novih EV

Izvor: B92, 25.Jan.2020, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mercedes negira manjak baterija i sprema 50.000 novih EV

Mercedes je neigrao navode da nemaju dovoljno baterija i da će zbog toga morati da smanje produkciju vozila.

Sudeći po Menadžer Magazinu koji je izbacio izveštaj, Mercedes neće imati dovoljno baterija za svoje automobile i oni će morati da skrate proizvodnju električnih automobila za čak 50%.

Jerg Haue, jedan od direktora Dajmlera, govorio je za Rojters i u tom razgovoru potpuno negirao navode ovog magazina.

"Dajmler planira da napravi oko 50.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << modela Mercedes Benz EQC u 2020. godini"

On je takođe naveo da je Mercedes planirao da proda oko 25.000 EQC modela prošle godine, ali su zbog manjka baterija napravili samo 7.000 i dodao da postoje određeni problemi što se tiče nabavke baterija.

Auto Bild je u posebnom izveštaju naveo da bi lansiranje Mercedesovog EQC modela na severnoameričkom tržištu mogao biti odložen za 2021. godinu zbog određenih problema u proizvodnji

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mercedes negirao navode da nemaju dovoljno baterija

Izvor: AutoBlog, 25.Jan.2020

Mercedes je negirao navode da nemaju dovoljno baterija i da će zbog toga morati da smanje produkciju vozila, prenosi B92. Sudeći po Menadžer Magazinu koji je izbacio izveštaj, Mercedes neće imati dovoljno baterija za svoje automobile i oni će morati da skrate proizvodnju električnih automobila...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.