Meksiko postao velesila auto industrije

Izvor: AutoBlog, 10.Maj.2013, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko postao velesila auto industrije

Od kada je proglašen NAFTA (Sporazum o slobodnoj trgovini na severnoameričkom kontinentu) proizvodnja automobila u Meksiku popela se na 20% za čitav kontinent. A 1990. godine iznosila je tek 6 posto. Meksiko je postao četvrti po veličini izvoznik automobila na svetu. Proizvođači širom planete dolaze u ovu zemlju kako bi iskoristili niske cene rada i privredno okruženje koje podstiče izvoz. Automobili iz Meksika putuju na sve starne sveta, ali 63% izvoza se ostvaruje u Sjedinjene Američke Države. Takođe, 45% izvezenih automobila je od proizvođača čija sedišta su u Evropi i Aziji. Pogoni u zemlji rade i po 20 sati dnevno, kakav je slučaj Nissanovog pogona. Geografska prednost je i raskršće prema Severnoj i Južnoj Americi,...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Meksiko postao velesila auto industrije

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Maj.2013, 11:30

MEXISCO CITIY - Meksiko je postao četvrti po veličini izvoznik automobila na svijetu. Proizvođači širom planete dolaze u ovu zemlju kako bi iskoristili niske cijene rada i gospodarsko okruženje koje potiče izvoz.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.