McLaren P1 GTR - malo je reći da je ekstreman

Izvor: Autoportal.rs, 27.Okt.2014, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

McLaren "P1 GTR" - malo je reći da je ekstreman

Komapnija "McLaren" je objavila prve fotografje unutrašnjosti svog ekskluzivnog modela "P1 GTR" unutar kojeg se nalazi volan dizajniran prema onome koji se nalazi unutar njihovog F1 bolida.

"McLaren" navodi da im je glavni princip po kojem su se vodili dok su dizajnirali kabinu svog trkačkog modela "P1 GTR" bio fokusiranje na vozaču i smanjenje ukupne težine automobila. U želji da komande budu što preglednije dosta toga po pitanju dizajna je pozajmljeno od >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << volana bolida "MP4-23".

Kao i kod bolida Formule 1 i ovaj "McLaren" ima na volanu komande kao što su promena režima vožnje koje omogućavaju vozaču da vrši podešavanja bez odizanja ruke sa volana. Na volanu se nalaze i komande za aktivaciju DRS i IPAS sistema.

U kabini se još nalaze i sedišta od karbon fibera, slična onima koja se koriste u "DTM" trkačkoj seriji, koja se opremljena sa šest sigurnosnih pojaseva. Novi model neće imati klimu ali će zato svako sedište biti napravljeno prema fizičkim karakteristikama određenog vozača.

Čisto radi podsećanja "McLaren P1 GTR" je mašina koja iz svog dvostrukog V8 turbo motora zapremine 3.8 litara izvlači gotovo hiljadu konjskih snaga, zapravno 986 ukoliko hoćete baš precizno.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.