Mazda zaštitila oznaku MX-6, da li ipak planira novi sportski model?

Izvor: B92, 10.Dec.2018, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mazda zaštitila oznaku MX-6, da li ipak planira novi sportski model?

U Japanskom patentnom zavodu 16. oktobra zavedena je Mazdina prijava oznake "MX-6" koju bi, kako se nadaju ljubitelji ovog brenda, u budućnosti mogao da ponese neki novi sportski kupe.

Zaljubljenici u visokoperformansne Mazdine automobile bili su razočarani kada je ovaj japanski proizvođač nedavno najavio da nema u planu "hot hatch" zasnovan na novoj "trojci", ali ni novu generaciju sportskog automobila sa rotacionim motorom iz RX familije.

Ipak, kako prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << AutoGuide, nada da će biti napravljena neka nova sportska Mazda još tinja s obzirom da je u oktobru ova kompanija u Japanu zaštitila oznaku "MX-6".

Registracija imena ne mora obavezno da znači da proizvođač trenutno razmišlja o razvoju jednog takvog automobila, ali da ostavlja mogućnost da u doglednoj budućnosti ipak lansira novog "sportistu" sa pomenutom oznakom.

Ako do realizacije Mazde MX-6 i dođe, jedno je sigurno – taj automobil neće biti pogonjen rotacionim motorom. Naime, iako japanski proizvođač planira da vrati u upotrebu rotacioni motor, on će biti koriščen samo kao generator električne energije za buduća vozila na struju koja će pokretati elektromotor.
Pogledaj vesti o: Mazda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mazda zaštitila oznaku MX-6. Da li stiže novi sportski coupe?

Izvor: AutoBlog, 10.Dec.2018

Po najnovijim saznanjima, Mazda je u Japanu zaštitila oznaku MX-6, a AutoGuide prenosi da je ovaj naziv namenjen za “automobile, delove i opremu.” Naravno, zaštita neke oznake ne znači da će se ona i upotrebiti na nekom produkcijskom modelu, ali ljubitelji Mazdinih modela se nadaju novom sportskom...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.