Mask: Prodavaćemo 10.000 automobila godišnje u Nemačkoj

Izvor: B92, 30.Okt.2013, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mask: Prodavaćemo 10.000 automobila godišnje u Nemačkoj

Optimizam vlasnika kompanije Tesla Motors ne jenjava. Nakon uspeha u Sjedninjenim Državama, Ilon Mask planira da sledeće veliko tržište koje će osvojiti bude Nemačka.

Mask veruje da njegov električni model, Tesla S u Evropi ima još bolju perspektivu, zahavljujući tome što su rastojanja na "starom kontinentu" značajno kraća nego u Americi. To bi u praksi doprinelo većoj popularnosti ovog automobila jer bi potrebe za dopunom baterija tokom putovanja bile manje, objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on.

Za Maska je najinteresantnije tržište Nemačka, s obzirom na njenu veliku ekonomsku snagu i razgranatu putnu mrežu.

"Do marta 2014. pokrićemo polovinu Nemačke stanicama za brzo punjenje baterija, a do kraja 2014. godine i čitavu zemlju".

Paralelno sa tim, Tesla Motors će otvoriti 25 prodajnih mesta širom zemlje, a plan je da do 2015. godišnja prodaja modela Tesla S u Nemačkoj dostigne 10.000 automobila.

Mask je nedavno izjavio da će nemačkim kupcima ponuditi još bržu verziju ovog automobila, kako bi mogli da uživaju u vožnji na autoputevima u toj zemlji na kojima nema ograničenja brzine.

Pročitajte o prodajnim rezultatima modela Tesla S u Norveškoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mask: Prodavaćemo 10.000 automobila godišnje u Nemačkoj

Izvor: B92, 30.Okt.2013

Optimizam vlasnika kompanije Tesla Motors ne jenjava. Nakon uspeha u Sjedninjenim Državama, Ilon Mask planira da sledeće veliko tržište koje će osvojiti bude Nemačka...Mask veruje da njegov električni model, Tesla S u Evropi ima još bolju perspektivu, zahavljujući tome što su rastojanja na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.