MRZI TESLU, ALI JE KUPIO TRI KOMADA: Dao 800.000 dolara, a ovo je glavni razlog (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Feb.2024, 18:13

MRZI TESLU, ALI JE KUPIO TRI KOMADA: Dao 800.000 dolara, a ovo je glavni razlog (VIDEO)

Poznati kritičar Tesle, Den O'Daud, izdvojio je gotovo milion dolara za tri "nova" Roadstera, koji su bili zaglavljeni u Kini 12 godina.

Milijarder i njegov "The Dawn Project" su nedavno prikazali dve reklame na Superboulu, u kojima su tvrdili da je Teslin softver za autonomnu vožnju opasan. Uprkos tome, upravo je O'Daud izdvojio 800.000 dolara za kupovinu tri Teslina Roadstera stara više od deceniju.

Automobili su se pojavili u vestima prošle godine kada su otkiveni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u transportnim kontejnerima u Kini, a kompanija iz te zemlje ih je kupila 2011. godine u nameri da ih rastavi i prouči. Na put tome, stali su carinici koji su blokirali uvoz, pa su automobili proveli 12 godina u kontejnerima pre nego što su vraćeni u SAD.

Fotografije ovih auta su postale popularne prošle godine, ali priča je zaboravljena sve dok ih ekipa YouTube kanala "Whats's Inside" nije pronašla u radionici koju vodi specijalista za Roadstere Karl Medlok.

Ispostavilo se da O'Daud zapravo i nije toliki mrzitelj Tesle jer pored tri "kineska" Roadstera poseduje još dva primerka, od ukupno oko 2.000 proizvedenih između 2008. i 2011. godine.

Teslinim automobilima vraćenim iz Kine biće potrebno mnogo pažnje kako bi se vratili u vozno stanje. S obzirom na to da su mnogo vremena proveli bez punjenja, njihove baterije su uništene.

O'Daud, zato, mora da potroši oko 100.000 dolara na baterije, što je dodatak na iznos od 800.000 dolara koliko su koštali automobili. Takođe, svaki od tri električna Roadstera mora da istrpi i određene "kozmetičke" popravke. Kad automobili budu dovedeni u savršeno stanje, O'Daud ne planira da ih vozi, već će biti čuvani kao muzejski eksponati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.