MNOGI VOZAČI GREŠE: Većina ovaj znak meša  sa sličnim, a zapravo ima POTPUNO SUPROTNO ZNAČENJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 21:26

MNOGI VOZAČI GREŠE: Većina ovaj znak meša sa sličnim, a zapravo ima POTPUNO SUPROTNO ZNAČENJE

Mnogi su u zabludi...

Nepoznavanje saobraćajnih znakova može da bude izuzetno opasno. Naročito onih znakova sa izričitom naredbom, kada se nađete u ulozi vozača, neizbežno je da na putu naiđete na mnoštvo saobraćajnih znakova.

Dok je većina njih, poput znakova za radove na putu ili za ograničenje brzine, omraženo kod velikog broja vozača, ovaj izaziva potpuno suprotnu reakciju.

Dok će neiskusni ili manje iskusni vozači, pomisliti da se radi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o znaku za zabranu parkiranja. Ovaj znak ima potpuno drugačije značenje, znak "Izlaz iz zone u kojoj je ograničeno trajanje parkiranja" označava mesto u naselju na kome se izlazi iz zone u kojoj je sprovedeno opšte ograničenje trajanja parkiranja na određeno vreme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.