MERCEDESOVO ČUDO! Evo kakav debi je na tapetu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2017, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MERCEDESOVO ČUDO! Evo kakav debi je na tapetu (VIDEO)

Opa!

Debitovao Project One - Mercedesovo čudo. Kako u Mercedesu kažu, Project One je njihov najperformantniji automobil do sada!

Do 200 km/h ovaj model stiže za manje od 6 sekundi, dok je maksimalna brzina veća od 350 km/h. Ovakve performanse omogućene su zahvaljujući preuzimanju hibridnog pogonskog sistema iz bolida Formule 1.

Dakle, Project One pokreću skupa četiri elektromotora i jedan turbo punjeni V6 benzinski agregat, zapremine 1,6 litara. Električni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << motori crpe struju iz litijum-jonskih baterija koje prema rečima ljudi iz Mercedesa mogu rekuperirati do 80% energije koja se stvara prilikom kočenja.

Spoljašnjost je naravno zarad aerodinamične efikasnosti u potpunosti podređena performansama, dok je unutrašnjost uređena u minimalističkom duhu, gotovo spartanski. Osim volana koji je očigledno inspirisan upravljačem iz F1, upečatljiva su i dva ekrana, jedan je digitalizovana instrumentalna tabla, dok se drugi koristi za kontrolu infotejnment sistema.

Mercedes modelom Project One slavi 50 godina postojanja performantnog AMG odeljenja.

Ovaj automobil biće napravljen u svega 275 primeraka i cena iznosi 2,275 miliona evra! Iza kulisa sajma u Frankfurtu među novinarima se šuška da je svih 275 jedinica već prodato!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.