MALI ALI BRZ: Okriven novi Mini

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2019, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALI ALI BRZ: Okriven novi Mini

Kažu da je jako brz...

Jedna od najvećih zvezda Sajma automobila u Los Anđelesu dolazi iz Velike Britanije.

Ostrvski ponos Mini će publici premijerno predstaviti svoj najsnažniji i najbrži model do sada.

John Cooper Works GP je (nezvanično) na poslednjim testiranjima je krug staze Nirburgringu prešao za manje od osam minuta.

Pokreće ga 2,0-litarski četvorocilindarski turbo-benzinski motor koji razvija 306 konjskih snaga i 450 Nm najvećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obrtnog momenta već pri 1.750 obr/min.

Snaga se na prednju osovinu distribuira posredstvom 8-stepenog automatskog menjača. Treći JCW GP od 0 do 100 km/h stiže za 5,2 sekundi, dok je maksimalna brzina 265 km/h.

REVEALED: Introducing the all-new John Cooper Works GP – #Mini's hottest hatch yet 🔥

✅302bhp

✅Mini Electric digital instrument cluster as standard

✅0-62mph in 5.2sec

✅Top speed 164mph

✅Priced from £33,895

Would you be tempted? 🤔#LAAutoShow pic.twitter.com/ckUlqDuTmj

— What Car? (@whatcar) November 20, 2019

Pored adekvatnih aerodinamičkih karoserijskih komponenti, čvrstog vešanja i vrhunskih guma, za optimalno prianjanje prednje osovine tu je i mehanička ograničena blokada diferencijala.

S oznakom GP i ovaj put stiže dodatno ukrućena proširena karoserija i širi trag točkova, a prednje četveroklipne kočione čeljusti iza ultralaganih 18-inčnih felni (manje od 9 kg po komadu) "hvataju" diskove čiji promer iznosi 358 milimetara.

Automobil se neće nuditi u kombinaciji sa zadnjim sedištima, a značajnom smanjenju mase pomoglo je i odbacivanje najvećeg dela zvučne izolacije.

Mini će JCW GP napraviti u 3.000 primeraka, a kupci koji su spremni da izdvoje nešto više od 40.000 evra moći će da za voland sednu u martu 2020.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.