MAGLA I POLEDICA: AMSS izdao VAŽNA UPOZORENJA za vozače!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2023, 09:55

MAGLA I POLEDICA: AMSS izdao VAŽNA UPOZORENJA za vozače!

Stigle zimske temperature...

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a moguća je i pojava magle, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja su prohodni i na njima nema snega, saopštilo je jutros Javno preduzeće Putevi Srbije.

Na državnim putevima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << II i III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Kruševca, Ivanjice i Vranja, pa se preporučuje oprezna vožnja. Na području Zaječara učestali sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Putevi Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Prema informacijama Uprave granične policije Republike Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS). Teretna vozila na Batrovcima, na izlazu, zadržavaju se pet sati, na Horgošu tri, na Kelebiji dva, a na graničnom prelazu Gradina sat vremena.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP Putevi Srbije, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.