Leon ST cupra 2.0L sa 265ks i maksimalnim obrtnim momentom od 350Nm

Izvor: Moto.rs, 09.Jan.2015, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leon ST cupra 2.0L sa 265ks i maksimalnim obrtnim momentom od 350Nm

Seat brend koji je u vlasništvu Volkswagen Group je predstavio CUPRA verziju svog Leon ST modela. Seat je predstavio Cupra i Cupra 280 hečbek verzije sa troje i petoro vrata prošle godine u martu na sajmu u Ženevi a sada je opseg kompletiran predstavljanjem karavan verzije koja kao i druga dva modela može da se nađe u dve varijante.

U okviru Leon ST Cupra modela u pitanju je 2.0L turbopunjeni benzinski motor koji razvija 265ks snage, dok u okviru Leon ST Cupra 280 modela je >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << u pitanju isti motor samo podešen da razvije 280ks snage. Oba motora razvijaju maksimalni obrtni momenat od 350Nm.

U svojoj najbržoj verziji Cupra 280 model je oprmljen opcionom DSG transmisijom koja omogućava da ovaj model ubrza od 0 do 100km/h za 6 sekundi dok j je verzija sa manuelnom transmisijom 0.1s sporija. Regularni Leon ST Cupra ubrzava od 0 do 100km/h za 61 sekundu sa DSG transmisijom odnosno 6.2 sekunde sa manuelnom.

Bez obzira na verziju oba modela imaju maksimalnu briznu elektronski ograničenu na 250km/h. Seat Leon ST Cupra je opremljen sistemom dinamičke kontrole šasije koja je omogućena da u milisekundi modifikuje karakteristike šasije tako da se one poklapaju sa uslovima puta. Vozilo takođe poseduje blokiranje diferencijala prednje osovine što unapređuje vučnu silu bez negativnog uticaja na standardno progresivno upravljanje.

Standardni model se isporučuje sa 18“ felnama dok kod 280 verzije izbor su felne prečnika 19“. Moćnija verzija takođe ima krovni spojler, CUPRA slova na čeljustima kočnica zajedno sa crnim bočnim retrovizorima.

Obe verzije su opremljene kao standardnim Full LED svetlima, LED zadnjim svetlima, Alcantara kožnim sedištima, LED ambijentalnim osvetljenjem i Media system Plus informaciono zabavnim sistemom koji karakteriše 6.5“ ekran osetljiv na dodir.

foto © Seat

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.