Lamborgini priprema novi superautomobil

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2015, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lamborgini priprema novi superautomobil

Novim automobilom će proslaviti stotu godišnjicu rođenja Ferucia Lamborginija, odnosno svog osnivača.

U intervjuu za Auto Express, lamborginijev šef Stefan Vinkelman je potvrdio da će ovaj model biti predstavljen u proljeće sljedeće godine na ženevskom auto salonu te kako će se raditi o automobilu "u potpunosti drugačijeg dizajna" u poređenju s Aventadorom i Huracanom. To nam dakako ne govori puno, ali insajderi javljaju da će biti riječ o "prelijepom vozilu, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << neće biti tako ekstremno" kao što bi mogli očekivati od jednog posebnog Lamborginija.

Vinkelman je potvrdio i kako će ovaj kupe biti proizveden u ograničenoj seriji te da će podjednako predstaviti lamborginijevu tradiciju, kao i razne moderne inovacije, a sve će to rezultirati "impresivnom kombinacijom dizajna, performansi i aerodinamike". Takođe, natuknuo je kako će se raditi o modelu kog će karakterisati mala masa i high-tech šasija.

Za sada o ovom automobilu nema konkretnijih informacija, ali očekuje se da će nositi oznaku Centenario te kako će ga vrlo vjerojatno pokretati 6,5-litreni V12 snage oko 760 KS. Dodajmo i kako će vjerojatno biti proizvedeno najviše dvadeset primjeraka, a vjerojatno je već i predstavljen pojedinim potencijalnim kupcima.

((NN, autonet.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.