Kvarovi na kolima koje VREDI popraviti! Elekronika nije BAUK!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2020, 17:44

Kvarovi na kolima koje VREDI popraviti! Elekronika nije BAUK!

Poželjno je imati kontakt električara kojem možete verovati.

Stručnjaci Nemačkog autokluba (ADAC) pozabavili su se elektronikom automobila i kvarovima na ovim sistemima.

Ne dešava se retko da vas u servisu obaveste kako je potrebna zamena nekog dela, ali korisno je znati da je elektroniku moguće popraviti – i uštedeti do 90% novca.

Na primer, instrument tabla za Škodu Octaviju košta 800 evra, a ako su se samo odvojile žice, lemljenje će koštati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oko 150 evra.

Nađite dobrog električara

Zato se u servisu uvek treba raspitati da li je zamena nekog dela neophodna, ili se on može popraviti. Bilo bi poželjno da imate kontakt dobrog auto-električara od kojeg možete dobiti pouzdane informacije, prenosi Revija HAK.

Šta sve možemo popraviti? Ovo su samo neki od primera:

Protokomer, popravka (pikselizacija) displeja, prekid žica do senzora ABS i ESC sistema, neispravni analogni displeji, računar motora, lampice i drugi kvarovi izazvani defektnom instrument tablom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.