Kreće rat niskih cena: Dva nova Kineza koštaju po 10.000 evra

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 22:07

Kreće "rat niskih cena": Dva nova Kineza koštaju po 10.000 evra

Kineski brend BYD pustiće u prodaju uskoro nove verzije dva svoja sedana, i to po cenama koje će ih učiniti veoma konkurentnim na tržištu.

U pitanju su "Glory Edition" varijante modela BYD Qin Plus i BYD Chaser 05, a oba modela koštaće 79.800 juana, odnosno samo 10.300 evra.

Ova cena odnosi se na osnovne verzije, a tu su još i BYD Qin Plus DM-i na hibridni pogon, kao i Qin Plus EV, koji će biti nešto skuplji.

Kada je u pitanju električni BYD Chaser >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 05 "Glory Edition", njegova najveća prednost jeste to što za 10.300 evra dolazi sa velikim paketom opreme. U nekim verzijama koje su malo skuplje, čak, uključen je i virtuelni asistent.

Kako je preneo CnEVPost, pretpostavlja se da će ovim BYD započeti "rat niskih cena" na kineskom tržištu, i da će uslediti lančana reakcija prema kojoj bi ostali proizvođači modela u istom sgementu takođe sniziti cene svojih automobila.

Očekuje se, konkretno, obračun između modela BYD Qin Plus, Nissan Sylphy, VW Lavida i Toyota Corolla, od kojih će najjeftiniji biti upravo već pomenuti BYD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.