Koštaju stotine hiljada evra, a imaju slabu tačku koju lopovi vešto koriste

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 12:31

Koštaju stotine hiljada evra, a imaju slabu tačku koju lopovi vešto koriste

Hakerski uređaj je dizajniran tako da ga treba uključiti u utičnicu koja je obično skrivena ispod farova ili branika automobila.

Ijan Tabor i Ken Tindel objasnili su da lopovi najpre uklanjaju branike i farove, kako bi dobili pristup žicama uz pomoć kojih mogu da se povežu sa elektronikom, koja omogućava hakovanje internnih računarskih mreža automobila

Kada se povežu, njihovi uređaji automatski onemogućavaju zaključavanje motora i mogu se koristiti za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvaranje prozora ili čak aktiviranje brava na vratima, tvrde stručnjaci.

Takvi hakerski uređaji se mogu kupiti na Internetu, navode Tabor i Tindel.

Ilegalni prodavci tvrde da ovi uređaji daju trenutni pristup skupim automobilima, uključujući modele marki Ferrari, Rolls-Royce, Lamborghini i druge, piše britanski Telegraf.

Uređaj je dizajniran tako da ga treba uključiti u utičnicu koja je obično skrivena ispod farova ili branika automobila. Odatle, uređaj pristupa internoj računarskoj mreži koja se koristi za kontrolu senzora i sistema automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koštaju stotine hiljada evra, a imaju slabu tačku koju lopovi vešto koriste

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 12.Apr.2023, 08:09

Hakerski uređaj je dizajniran tako da ga treba uključiti u utičnicu koja je obično skrivena ispod farova ili branika automobila. Ijan Tabor i Ken Tindel objasnili su da lopovi najpre uklanjaju branike i farove, kako bi dobili pristup žicama uz pomoć kojih mogu da se povežu sa elektronikom, koja...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.